Da Vinci serie 1500J Topkwaliteit Kolinsky Marterhaar Rond

Vanwege wijzigingen bij de leverancier wordt de serie 1500J geleidelijk vervangen door de serie 1526Y. Deze heeft de gelijke eigenschappen en bestaat uit hetzelfde haar, alleen heeft deze een goudkleurige bus. Deze serie loopt van nr 000 tot nr. 20. Het Da Vinci 1500j penseel is speciaal ontwikkeld voor de kunstbeoefenaar die zonder al te veel concessies te doen aan de kwaliteit, het genot van werken met een echt kolinsky-marter penseel wil proeven.

Vanwege het steeds zeldzamer worden van het Kolinsky marterhaar en de daarmee steeds moeilijk wordende verkrijgbaarheid op de penselenmarkt, heeft Da Vinci besloten om sommige series te discontinueren en samen te voegen tot nieuwe series. De serie 1500j zal langzamerhand worden vervangen door de gelijkwaardige serie 1526Y.

Het Da Vinci 1526Y penseel is ook speciaal ontwikkeld voor de kunstbeoefenaar die zonder concessies te doen aan de kwaliteit, het genot van werken met een echt kolinsky-marter penseel wil proeven.
Kolinsky-marter is een haarsoort, afkomstig van de staart van de mannetjesmartersoort die uitsluitend voorkomt in en afgebakend gebied in Siberië. Binnen dit gebied komen weer subsoorten voor die weer onderling verschillen in kwaliteit. Als geheel wordt dit gebied als beste 'oogstplaats' ter wereld voor dit haartype aangemerkt. Het haar is dan ook veel duurder dan zijn gewicht in goud.

De puntvorm is rond en in een spits toelopend, voor de beste combinatie van wateropnamecapaciteit en de mogelijkheid tot 'fijn' werk. De steel is kort, met een natuurlijke 'schouder' en zwart gelakt

De serie 1526Y beslaat een 15-tal maten, omvattende de nummers 000 tot 20 en komt in de plaats van de serie 1500J

Da Vinci serie 1526Y Puur Kolinsky nr. 000

Levertijd:3-5 dagen
Bestel
!

Da Vinci serie 1526Y Puur Kolinsky nr. 00

Levertijd:3-5 dagen
Bestel
!

Da Vinci serie 1526Y Puur Kolinsky nr. 1

Levertijd:3-5 dagen
Bestel
!

Da Vinci serie 1526Y Puur Kolinsky nr. 3

Levertijd:3-5 dagen
Bestel
!