Soft Pastelskrijt Los

Het meest gebruikte pastel type van de kunstenaar

Softpastels zijn één van de ondersoorten die vallen onder de 'pastels' Een pastel is van origine niet meer dan een verkruimeld pigment wat aan elkaar gehouden wordt met wat bindmiddel zoals bijvoorbeeld kleien.
Nu is de natuurlijke hardheid van het ene pigment veel groter dan dat van de ander. Dit brengt met zich mee dat ook de 'onbehandelde' pastels qua kleur onderling zeer sterk van hardheid zouden verschillen. Ook is de natuurlijke hardheid van pigment over het algemeen te hard om op papier mee te werken zonder te krassen. Dit zijn zaken waar de moderne kunstenaar rekening mee moet houden, in tegenstelling tot de kunstenaars die actief waren in de grotten van "Lascaux".
Verder werden in het verleden de krijtkleuren naast elkaar gezet, terwijl tegenwoordig de nuance gezocht wordt door de kleuren door 'stapeling' over te laten vloeien.

Om aan bovenstaande eisen te voldoen is het zachte pastel ontwikkeld. Dit pastel zorgt voor een toename van functionaliteit bij droog gebruik. Vanwege de toevoeging van kaoline en andere verzachters is de functionaliteit met waren opgegeven.

Pastelkrijt heeft van alle kunstenaarsprodukten de hoogste kleurbestendigheid en is tevens het minst restauratiegevoelig. Kotom de eeuwigheidsduurzaamheid van een pasteltekening is groot. De eeuwigheidswaarde van het kunstwerk bepaald u.