Productblad Moulin du Roy® aquarelpapier

Canson® Moulin du Roy® is een aquarelpapier dat gemaakt wordt op een rondzeefmachine en eruit ziet en voelt als handgemaakt papier, inclusief de geschepte randen bij de hele vellen. De kwaliteit van 100% katoen geeft het zowel een ideale absorptie als een superieure kracht.
Interne en oppervlakteverlijming zorgt ervoor dat opgedroogde verf kan worden verwijderd en biedt het de kans om de waterverf te verfijnen en opnieuw te bewerken, pigmenten zijn helderder.
Natuurlijk wit, zuurvrij en volledig zonder optische witmakers, voor een optimale conservering.

Dit topkwaliteit papier wordt vervaardigd in drie oppervlaktestructuren en in twee grammages.

  • Grof voor de lossere en "nattere" technieken. Door de groffe structuur loopt het aquarel water in de aanwezige oneffenheden waardoor er de gewenste "losheid" in vloeiing ontstaat.
  • Fijn. wordt gebruikt voor het meest voorkomende aquareltechniek. Weliswaar ontstaat er een lichte kleurnuancering door het verzamelen van water met kleurpigmenten in de kleine oneffenheden, maar die zijn van een zodanige fijnheid dat het de gemiddeld gewenste detailniveau niet in de weg staat.
  • Satin. wordt voor uitermate gedetailleerd werk gebruik. Dit papier is zeer in trek bij illustratoren, waarbij elk detail zonder kleurverzwaring kan worden uitgevoerd. En elke lijn ook minutieus kan worden neergezet.

Hieronder ziet u voorbeelden van de verschillende papierstructuren met daaronder voorbeelden van de wijze waarop dit effect heeft op de voorgenomen schildering.

   

 Grof

 Fijn

 Satin

   

 Grof

 Fijn

 Satin

Moulin de Roy is verkrijgbaar in vellen van 300gram en 640gram. in de afmeting 56x76cm.
(voor prijzen, klik hier)
 Verder is het leverbaar in 4-zijdig gelijmde blocks(blokken) met 20 vel in de afmetingen 23x30,5cm en 30,5x45,5cm.
(voor prijzen, klik hier)
en in mappen onverlijmd met 12 vel 24x32cm. en 30x40cm.
(voor prijzen, klik hier)